G-41LX5F9W7Q
top of page
  • siczlin

Good morning...

...

I am delighted to be contacting you this morning to inform you that Dudr Tools s.r.o. has been initially shortlisted in the Top 5 Overseas Employer of the Year Accredited  organisations in The Investors in People Awards 2023.“ Když jsem v záplavě denních emailů otevřela tento jeden, nevěřila jsem vlastním očím. „Cože? Rozumím tomu dobře? Není to nějaký vtip?“, běželo mi hlavou… První dny jsem vůbec nevěděla, jak s touto informací naložit. Je to opravdu takový úspěch, jak to vypadá nebo běžné ocenění? Nebo marketing? Volala jsem tedy zástupkyni organizace We invest in People v ČR paní Gilarové co to znamená a jak moc se máme radovat. Ta mi okamžitě gratulovala s tím, že ještě žádné firmě, kterou kdy v rámci IIP hodnotila, se takové cti nedostalo a že je to obrovský úspěch.

 

Hmm, tak asi opravdu můžeme být pyšní a začít slavit. Ale stále jsem si ještě připadala spíše jako sportovec, kterého se v cíli po vítězství ptají, jak se cítí. Asi bych odpovídala stejně jako oni, že mi to dojde až později. Hlava to pořád nebere. Vybrali nás ze stovek firem akreditovaných podle mezinárodního manažerského standardu Investors in People mezi 5 nejlepších v kategorii středních firem.

 

To moje „později“ bylo za nějakých pár týdnů, když jsem se vypravila do Londýna na předávání cen. V nádherném prostoru Old Billingsgate na nábřeží Temže hned vedle londýnského Toweru to vypadalo jak na předávání filmových Oscarů. Dámy v dlouhých večerních šatech, pánové ve smokinzích a Skotové samozřejmě v kiltech. V každé kategorii pět nominovaných firem. I jejich skladba byla pestrá – byli tu zástupci Coca Coly, British Airways, města Dubaje či policie Abu Dhabí, ale i menší a rozhodně ne světoznámé značky, jako třeba Dudr Tools ze Sazovic… Že by to teda opravdu byl úspěch?

 

Atmosféra v sále odpovídala tomu, za co se ocenění předávala – tj. za dobrou spolupráci s lidmi a sdílení hodnot. Všichni usměvaví a přátelští, zajímali se o to, kdo jsme, co děláme a upřímně gratulovali k úspěchu. Nebyl problém domluvit návštěvu firmy, výměnu zkušeností. Ten pocit vzájemného respektu a otevřené spolupráce byl pro mě určitě jedním z nejsilnějších zážitků. V tomto směru máme u nás ještě určitě co dohánět. Obzvlášť na našem „malém pískovišti“ by nás taková spolupráce určitě všechny posunula o větší kus, než energie vložená do vzájemných bojů a sledování, jestli náhodou někdo nemá něco lepšího. Určitě se máme ve světě co učit, jenom musíme chtít a nebýt přesvědčení, že u nás to fungovat nebude, protože jsme jiní nebo že všechno si nejlíp vymyslíme sami.  

 

V Londýně mezi tou hromadou úspěšných firem mi to došlo. Je to obrovský úspěch. Byla jsem ve finále olympiády. Díky sobě a hlavně skvělým lidem a týmu kolem. Díky spolupráci a učení se od nejlepších. A snad si jednou odvezeme i to zlato.


Lenka




9 zobrazení
bottom of page